Uw relatie met Wonen Zuid

Als huurder is het van belang dat uw relatie met Wonen Zuid goed is. Dit is niet alleen in uw belang maar ook vooral in het belang van Wonen Zuid. Een van de kenmerken van een goede relatie is dat deze gelijkwaardig is.

Dit betekent dat u als huurder niet alleen plichten heeft maar ook rechten. Dat geldt ook voor Wonen Zuid. Daar waar u goed moet zorgen voor de woning en op tijd uw huur moet betalen, is Wonen Zuid verantwoordelijk voor uw woongenot. Dat betekent dat Wonen Zuid moet zorgen voor een goede woning die vrij is van gebreken en een woning die staat in een goede en prettige leefomgeving.

Bij de meeste huurders is dit allemaal prima geregeld. Echter, het kan altijd voorkomen dat u te maken krijgt met een klacht over de woning of de woonomgeving of een wens tot woningverbetering. Als u er dan niet uit komt met Wonen Zuid kunt u HWZ benaderen voor ondersteuning.

HWZ heeft jarenlang ervaring opgebouwd om huurders te helpen wensen te vervullen of klachten op te lossen. Daarbij zijn wij er altijd op gericht om uw relatie met Wonen Zuid goed te houden. Als u een vraag, wens of klacht heeft aarzel niet en neem contact met met ons op.

Samen met u kijken wij dan hoe en of wij u kunnen helpen. Het kan ook zijn dat wij u doorverwijzen. Maar ook dan staan wij u bij met raad en daad. lees gerust verder.

Begeleiding door de HWZ

Als wij u door verwijzen naar de klachtencommissie

Als wij u doorverwijzen naar de huurcommissie

Als wij u doorverwijzen naar een kantonrechter